keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Puoltoista kuukautta

Meillä oli eilen aamulla neuvola. Tai oikeestaan sen piti olla jo viime viikolla, mutta arvatkaas kuka ei muistanu. Näillä raskauden syömillä aivoilla nyt on jo ihme, että pystyy toimimaan jopa suht normaalisti, yhtään enempään en kykene. Ja synnytyskin teki varmasti osansa aivojen haperoitumisessa ja on polttanut mun helvetilliset mielikuvat siitä mitä se synnytys oikeesti olikaan, kun olen pystynyt jopa ajatusmielellä miettimään toista lasta. Kuukaus-puoltoista sitten mä ajattelin, ettei i-ki-nä enää, vannon sen. 
Toisaalta mä pidän toivoa yllä siinä, että olisin ens kerralla järkevämpi ja lähtisin sinne sairaalaan aiemmin, enkä leikkis jotain teräsmiestä tuolla suihkun lattialla menemällä kipujen äärirajoille. Tietty sillon en tienny yhtään mihin sfääreihin se kipu vielä vie, kun ei ollu aiempaa kokemusta. No nyt on! Tyhmästä päästä kärsii todellakin koko kroppa.

No mutta joo, se neuvola. Poika on kasvanu ihan silmissä ja varsinkin kun näkee noi mitat ja painot.

18.3.     3520g     52cm
1.4.       3740g
7.4.       4060g     53,6cm
29.4.     5050g     57cm

Hitto. Missä välissä siitä pikku angrybirdsistä tuli tommone jäntevä ja terhakka poika?
Näyttääki ihan eriltä kun aiemmin. Nyt sille on sen vanhan ryppysen miehen ulkonäön tilalle tullu ihan omat ihanat kasvonpiirteet ja ilmeet. Voisko oma lapsi olla omissa silmissä yhtään sen täydellisempi. Ei vois. ♥
Janiin, se sai sen rotavirusrokotteen. Hitto vaan kun oon lukenu noista rokotteista sen verran pahaa, ettei yhtään innostais antaa sille mitään vaikka tottakai annan. Toi nyt oli onneks ihan suun kautta annettava litku ja se meni maiskutellessa alas. Sitä en kyllä tienny, että nyt 10 päivän ajan pojan ulosteesta voi tulla meille tää rotavirus, jos sitä jää vaikka pestessä kynsien alle ja sitä kautta kulkeutuu suuhun. 
Hmmmh, mä tässä jo suunnittelin miten tiputtaisin muutamat kilot tota kautta, kun menis päivät tuolla pyntyn kanssa ystävöityessä. Vitsivitsi.
Ei kuulemma pitäis tulla mitään oireita, mutta kyllä meillä ainakin känkkäröitiin koko eilinen päivä mikä on todella ihmeellistä, koska semmosta ei oo ollutkaan. Tai sitten se oli jotain sattumaa, en tiedä.
Tää pneumokokkirokote tuossa 3 kk:n iässä pelottaa ihan sikana. Luin juuri miten yks äiti selitti, että on lapsi huutanut viikon putkeen, eikä näy helpotusta ja toinen selitti miten ei todellakaan halua vartioida sitä lasta koko ajan ettei lakkaa vaan hengittämästä tuon rokotteen vuoksi? Häh, siis jos on vaarana, että lapsi kuolee siihen rokotteesee,n niin miten helvetissä sellasta voidaan antaa niille? Mä en todellisuudessa tiedä noista rokotteista ja niiden tehoista mitään, muutakun ne mitä olen lukenu, mutta ne pelottaa aivan vietävästi!
Toisaalta mietin tuota pneumokokkirokotettakin, että jos pienestä määrästä virusta tulee tuollaiset oireet, niin miten sitten ihan oikeasti sen viruksen saatua ilman tuota rokotetta. On varmasti aika paljon rajumpi homma. Oon ihan sekasin noista ja kun oon tiukkana sanonu ja kysyny neuvolasta noista jutuista, niin ne aina vaan sanoo ettei oo ikinä kuullutkaan että mitään tuollaista olis tullut. Jotenkin tuntuu vaan valehtelevan ja vähättelevän noita juttuja ne neuvolatädit, taikka sitten nää kirjottelevat äidit värittelee noita juttuja. En tiedä kummat on pahempia, mutten millään haluais huomata kuitenkaan noiden äitien olevan oikeassa ja vielä sen verran myöhässä, että on rokotteet jo annettu.. 

Kertokaa mitä oireita teille on tullut rokotteista vai onko tullut mitään?

Ja tekis mieli sanoa, että jättäkää ne rajut pelottavat tarinat jollekin muulle, mutta kyllä tää haluais ihan totuutta kuitenkin kuulla senkin uhalla, että kohta pelottaa vieläkin enemmän..3 kommenttia:

 1. Meillä ei Danille oo tullu yhdestäkään rokotteesta mitään, ei kuumetta tai muita oireita, ei oo näyttänyt edes aristavan pistoskohta.

  Ite oon sitä mieltä, että palstamammat värittää noita juttuja ihan törkeästi, mutta mistä sitä tietää.. Itellä ei ainakaan ole mitään huonoja kokemuksia. Okei on se vähän inhottavaa kun pienelle tulee itku, mutta Daniel on ainakin aina rauhottunu melkeen heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hei vau mikä jätkänpätkä! Hienosti hän on kasvanut :)

   Poista
  2. No vitsi on kasvanu iha liian nopeesti mun mielestä! :( ei oo enää semmone pienenpieni vauva. Vaikka onki pieni vauva. :)

   No vitsi kiva tietää että jollain ainaki menny hyvin ja oireettomasti. Vähä helpottaa mieltä kuulla tommosta. Täytyy vaa pitää sormet ja varpaat ristissä ettei meillekkään tuu mitään noista rokotteista! Silti pelottaa..

   Poista