perjantai 17. tammikuuta 2014

Synnytysvalmennus osa 2 ja Gua Sha

Toinen osa synnytysvalmennusta takana ja täytyy sanoa ettei niin hirveesti mitään uutta tai ihmeellistä sieltä mulle kehkeytynyt, ehkä noille isimiehille enemmänkin. Mies ainaki huuli pyöreenä kuunteli niitä juttuja ja sai sen tajuamaan, että hänelläkin on merkittävä rooli koko synnytyksessä ja vaikka itse olisin niistä sanonut, niin tuntuu että asiat menee paremmin perille kun sen sanoo joku muu kuin oma valittava avokki. Jos mä olisin hänelle sanonut, että sun täytyy tietyistä asioista ehkä pitää sitten synnytyksen käynnistyessä huoli, kun itse siihen ei välttämättä kykene tai järki pelaa ihan samanlailla kuin normaalisti. Tarkoitan siis, että voi varmasti helposti unohtaa joitain asioita ja ajantaju mennä, niin epäilen  ettei joojoo-mies sitä kuitenkaan kovin vakavissaan ja tosissaan olis ottanut. Toivon vaan, että mies pysyis suht järjissään ja rauhallisena, kun voin itseni kuvitella vetämässä järkyttävät paniikkikohtaukset ja soittavan varmaan äitille, että mitä helvettiä nyt mä teen?! Hullua. Hetkellisiä ehkä mä en oikeesti haluaakkaan synnyttää -ajatuksia lukuunottamatta se meni ihan hyvin. Ja siis boo-hoo, nyt on myöhästä miettiä semmosta.

Ja voi huoh, se synnytysvideo oli niiin lame! Mä odotin jotain tosiaktia, verta, eritteitä ja hikeä. HAH. Se oli miljoona kertaa huonommin näytelty kun salkkarit.

- "Nyt kyllä supistelee enemmän kuin aiemmin."
- "Pistäiskö meidän lähteä sitten sairaalaan?"
- "Ei, ei mennä vielä."

Nojoo. En ehkä itsekkään olis paremmaks laittanu, mutta siks mä en näyttelekkään. Muutenkin se koko ikuisuuden kestävä video oli niin tylsä ja pitkästyttävä. Puhuttiin siellä myös kivunlievityksistä, mutta ehkä niistäkin olis jotenkin saanu selittää enemmän ja tarkemmin. Itse olen miettiny jos sitä vaan ikinä pystyis olemaan ilman mitään lääkkeellisiä kivunlievityksiä,  niin yrittäisin, mutten ole mitenkään ehdoton tän asian kanssa. Kokeilis mihin oma kroppa pystyy ja yrittäis mennä virran vietävänä, ratsastaa aallon harjalla. Kaura- ja kuumavesipussit löytyy, kuuma suihku ja ajattelin miehen mummilta jumppapalloa lainata kotiin jos siitä olis hieman apua lantion keinutuksessa. Sairaalassa on kuulemma noita palloja vaan jos kysyy. 
Lisäks oon miettinyt tuota Gua Sha -kampaa, mistä yritin saada lisää tietoa neukkutädeiltä, muttei ne tiennyt asiasta mitään. Yllätys. Joten hyvä ystäväni ja pahin vihamieheni Google hoiti taas tämänkin asian. Ja jollei joku oo kuullu sanallakaan mikä on Gua Sha, niin se on osa kiinalaista lääketiedettä, missä tällaisella kammalla painellaan ja kaavitaan kipeää öljyttyä kohtaa. Tähän kuulemma käy myös pyöreän muotonen hillopurkin kansi. On kuulemma helppo ja toimiva kivunlievitykseen synnytyksessä. Tiedä sitä sitten mikä kenellekkin sopii ja olisinkin ollu kiinnostunu kokeilemaan tätä sairaalassa, mutta heillä ei sellasia ole, joten pitäisi sitten tilata tämmönen jo näin etukäteen. Ei se mikään kovin kallis ole mitä olen etsinyt, mutta turhaksi se voi koitua heti ensi yrittämällä. Ehkä tyydynkin siis tuohon purkin kanteen.. Myöskään käsittelyn jälki iholla ei välttämättä ole mikään silmiä hivelevä.

Kuvat: Google
Onhan toi kieltämättä rajun näköistä, mutta on tuo synnytys varmasti muutenkin aika rajua touhua ja jos tuosta apua kipuihin olisi, niin onko se sitten niin väliä. Aika sen näyttää, luulen kuitenkin karjuvani synnärin ovelta jo niitä kaikkia mahdollisia kivunlievityksiä, ja hitto tänne ja sassiin!

Näillä meiningeillä taas tähän loppuviikkoon. Katsotaan mitäs uutta valmennus ammentaa seuraavan kerran.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti