tiistai 14. tammikuuta 2014

Lohturuoka

Nyt eräänlaista ruokapostausta yhdestä hyväksi todetusta lohturuoasta. Tän idean oon anopilta napannut, mutta tehnyt vaan pikku muutoksen. Kyseessä siis Tortillavuoka. Hän tekee niin, että käärii sen jauhelihan niiden tortillalättyjen sisälle ja leikkaa kolmeen osaan ja nosteli ne vuokaan pystyasennossa ja lisäs kerman. Itse tein myös kerran näin, kunnes hermo meni jo heti alkaessa, että päädyin hieman helpompaan vaihtoehtoon laittamalla lätyt ihan lättyinä kerroksittain vuoalle.

Ja tässä tämä ihana onkin, että kun ei ole mitään oikeita ainesosia, vaan ihan sitä mistä tykkää ja mitä sattuu mieli tekemään. Itse paistan ihan jauhelihaa, lisään pannulle burrito spice mixin, kirsikkatomaatteja, paprikaa, sipulia ja jalapenoja. Sitten vaan vuoan pohjalle tortillalätty, kerros jauhelihasörsseliä, lätty, sörsseliä, lätty, sörsseliä ja päälle juustoraastetta (mikä mun mielestä sais jäädä pois, mutta vois vaan hieman kuivahtaa tuo pääliosa). Mutta nyt tää terveellisin osa, aina lätyn ja sörsselin päälle joka kerroksessa lorautan päälle kuohukermaa ja laitan sen koko 2,5 dl yhteen vuokaan.

200 °C uunissa 20 minuuttia, avot!

Tän rinnalle täytyy ehdottomasti saada raikasta salaattia, mihin meillä nopeesti kuuluu yleensä vaan jääsalaatti, kurkku ja tomaatti, ei siis turhaa hifistelyä.Että omnom. Suosittelen kokeilemaan! Tuossa kollaasissa oleva leipä ei nyt varsinaisesti kuulu tähän ruokaan, mutta itse sitä vetelin eilen hyvällä omallatunnolla ruoan kera ja paljon. Hassuinta vaan on, että en ole oliivin ystävä sitten yhtään, mutta niin hyvää oliivileipää on, että voisin melkeen jopa uskaltautua uudelleen maistamaan oliiveja pitkän tauon jälkeen.

Tää aamu sai taas hieman erilaisen ja ehkä pikkusen terveellisemmän alotuksen Smoothiestä. Ostin taas pitkästä aikaa ihan Rainbown pakaste smoothie hedelmiä ja luonnonjogurttia. Tiedänkin mistä aamuni alkaa tästä lähin!Karkki-/sokerilakko on nyt ollut päällänsä viikon verran ja se on menny niinkin hyvin ettei ole tehny mieli nannaa ollenkaan. Vuos sitten herkkulakon alotettua mulla oli pari viikkoa niin hirveä olo ja päänsärky, varmaan jotain vierotusoireita sokerista, mutta nyt ei oo semmosta ollu onneks yhtään. Varsinkaan kun noita lääkkeitä ei enää otetakkaan kun siltä tuntuu tai ajattelis tarvitsevansa.

Nyt kuitenki nautitaan lumesta ja pakkasista niin kauan kun sitä riittää! TÄTÄ ON ODOTETTU!3 kommenttia:

 1. Mun on pitänyt kokeilla tota tortillavuokaa jo iät ja ajat, mutta en oo saanut kokeiluun vielä. Oma anoppi jossain kesteillä oli joskus syönyt tollasta ja kehui kanssa, erttä on tosi hyvää, joskus reipas vuosi sitten. Sillon piti tehdä, mutta unohtu, että jos nyt sitten kokeilisi itekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Meillon tortillan syönnit kummallisesti vaihtunu tohon, niin ei tartte sitä hitollista pilkkomista ja pikkupurkkien kanssa säätämistä. On siis helpompaa.

   Poista
  2. Varmasti joo huomattavasti helpompaa + ei varmaan ihan niin sottaista, kun käsin syöminen joskus saattaa olla :)

   Poista